luni, 28 februarie 2011

Autoreprezentari


"Autoreprezentari" este un proiect cultural amplu initiat de domnul Daniel Ioan.Blogul cu acelasi nume are ca scop facilitarea editarii unui document de referinta dedicat autoreprezentarilor in arta vizuala romaneasca.
Mi se pare o initiativa foarte curajoasa, care presupune foarte multa munca de documentare.
Odata ce intri in galeria de imagini, intri intr-un labirint fascinant in care te poti plimba mult timp.
Un scurt citat de pe blog, din cele scrise de domnul Daniel Ioan:
"Asezarea autoportretelor artistilor din toate generatiile artei romanesti in ordine cronologica, ca un sirag de margele si parcurgerea lor cu rabdare conduce la concluzii contradictorii. Pe de o parte, se vad asimilarile succesive si pare ca este ilustrata evolutia artei si modul in care au avut loc diversele influente. Pe de alta parte, decantand contributia creativa a fiecarui artist se poate spune ca, in esenta ei, arta nu a evoluat deloc.
Privind arta romaneasca prin fereastra ingusta a autoreprezentarilor se obtine o perspectiva surprinzatoare, mai coerenta si mai clar articulata. Aceasta fascinanta tema este mai mult decat scheletul, ea este poate coloana vertebrala a artei vizuale. Coloana care in cautarile ei trece de mute ori prin aceleasi locuri."

Aici puteti sa vedeti pagina Agata Secelean, cu cele doua autoportrete de pe blogul "Autoreprezentari":

http://autoreprezentari.blogspot.com/search/label/Agata%20Secelean

Niciun comentariu:

Despre copii, etapele de dezvoltare si artă

  Un post mai atipic pentru blogul meu. Am ales sa scriu asta fiindca de curand am inceput un curs de artă pentru copii și am cu ocazi...