miercuri, 30 octombrie 2019

Primul pas in alegerea unei lucrari de arta


         Daca este vorba despre lucrari de arta pentru casa ta, atunci primul pas este sa iti definesti cat se poate de clar stilul locuintei. Cred ca ajuta sa te gandesti la alte spatii pe care le-ai vizitat, unde te-ai simtit bine. Unde ai avut senzatia  ca nu mai vrei sa pleci ? Apoi poti sa te gandesti ce elemente faceau parte din locul acela ? Cred ca senzatiile pe care le experimentam direct intr-un spatiu sunt cele in care putem avea incredere. Atunci cand te uiti intr-o revista de design si decoratiuni interioare o imagine poate sa iti fure ochii, sa iti placa foarte mult. Dar atunci cand te afli in acel spatiu real, poate nu te vei simti bine. 
Lucrarile de arta trebuie sa se imbine cu stilul locuintei.
Eu chiar cred ca un designer de interior este o idee buna atunci cand nu stii ce alegeri sa faci si nu ai niste preferinte clare.

Imaginea :https://www.tailoredspace.com.au



        Atunci cand peretii sunt colorati, lucrarea de arta ar fi bine sa se armonizeze cu cea a peretelui.
Cum alegi o lucrare pentru sufragerie ?
In primul rand, marimea lucrarii fata de spatiul camerei este importanta. Daca lucrarea este prea mare, fie ca este vorba despre un tablou sau un obiect tridimensional, ea poate sa iti lase senzatia de supraincarcat si aglomerat.
         Se glumeste mult pe tema ideii de ” a  cumpara o lucrare de arta asortata  canapelei ” . Se ironizeaza superficialitatea celor care aleg o lucrare de arta doar ca sa se „asorteze”, fara sa fie interesati de calitatile reale si originalitatea lucrarii.


Imaginea: https://www.tailoredspace.com.au

Daca lucrarea aleasa este prea mica, riscul este ca spatiul sa arate neterminat, peretii prea goi.
In functie de buget, puteti alege o lucrare originala de arta sau un print de calitate, comandat de pe site-ul unei galerii sau direct de la artisti.  
Ce arata ieftin si de prost gust pe pereti ? Tablourile pictate la norma,la preturi mici, care se gasesc in depozitele de materiale de constructii, la raionul de decoratiuni interioare. La fel si printurile pe panza gasite in acelasi loc. La un coafor sau la o cafenea pot "sa dea bine" pe perete, dar nu acasa.




Niciun comentariu:

Despre copii, etapele de dezvoltare si artă

  Un post mai atipic pentru blogul meu. Am ales sa scriu asta fiindca de curand am inceput un curs de artă pentru copii și am cu ocazi...