sâmbătă, 11 ianuarie 2020

Ce punem pe pereti in camera copilului Partea II


         Cred ca este  foarte important sa folosim o culoare ponderat intr-o camera si  sa adaugam niste accente. Atunci cand draperiile sunt oranj, dulapurile sunt oranj , cuvertura patului este oranj si un perete vopsit oranj, foarte probabil ne vom simti sufocati, obosit. Daca va place voua sau copilului in mod special o culoare, incercati sa pu umpleti camera cu ea. Sa puneti doar cateva accente, obiecte in camera. In rest lasati culori neutre sau alb ca pete mari de culoare in camera.


 Imagine fizzypopdesigns.com.au

           O prietena a cumparat de la un depozit vopsea verde pentru camera copilului. Spunea ca ii place verdele. I-a placut cum arata culoarea in mostrar, un patratel de 3 X 3 cm, era vesela si puternica. A lasat culoarea acasa, nu a facut nici o proba pe perete. Zugravii au vopsit toata camera pana s-a intors acasa. Practic simteai un pumn in stomac cand intrai in camera, era o culoare agresiva si prea intensa. Dar era prea tarziu, nu si-a imaginat cum va arata pe o suprafata mare. Deci ideal este sa incercati pe o suprafata mica, vedeti cum arata, apoi faceti doar un perete. Doar daca va place efectul, continuati. Cand vorbim despre culori puternice este ideal sa apara ca accente in camera, in portii mici. Culorile pe suprafete mari sa fie pastelate, combinate cu alb.Altfel pot avea un efect de superstimulare a copilului.Verdele deschis, pastelat este totusi una dintre culorile cele mai odihnitoare si vesele pentru camera copilului.
De asemenea, ii puteti cultiva simtul artistic cumparand tablouri originale sau printuri de la artisti locali sau comandate online. Exista o oferta foarte generoasa. 
Foarte multi artisti fac si lucrari special pentru copii, asa ca puteti alege ceva care va da personalitate camerei. Asta in loc sa decorati camera cu niste stickere impersonale cu personaje din filmele de animatie.
 Imagine Amazon.com/ Meigan Art
              Uneori asociem culorile reci cu spatiile sterile de genul spitalelor. Dar culorile reci deschise , cum este albastrul, pot avea un  efect linistitor asupra copiilor. Camerele colorate in albastru au ca efect scaderea anxietatii si a tensiunii arteriale. In cazul copiilor cu iesiri violente sau foarte agitati, este cel mai indicat. Culorile reci, albastrul, violetul sau turcoazul - nuatele deschise, pot da impresia de spatiu mai mare. Combinate cu o nuanta calda de alb pot sa arate foarte bine pe pereti.Violetul este culoarea asociata cu creativitatea, intelepciunea si spiritualitatea.In camera copilului isi poate gasi locul ca accente, alaturi de alb si griuri.
Daca alegeti scene pictate direct pe pereti, puteti sa le alternati cu desene sau picturi ale copilului inramate si montate pe peretii ramasi liberi .
Bineinteles, sunt recomandata tonuri care sa se potrivesca celorlalte culori ale obiectelor din camera. Ca sa nu se creeze un curcubeu obositor de culori.

Foto :simplybabyfurniture.com

Niciun comentariu:

Despre copii, etapele de dezvoltare si artă

  Un post mai atipic pentru blogul meu. Am ales sa scriu asta fiindca de curand am inceput un curs de artă pentru copii și am cu ocazi...